Multifunkcionalan objekat koji će služiti raznim kulturnim i umetničkim manifestacijama, nazvan Muzičkom dvoranom, dve godine od najavljenje izgradnje, konačno je dobio svoju formu. Oko kockaste kule biće otvoreni platoi koji će moći da se koriste i kada je objekat zatvoren, a ovo idejno rešenje je pobedilo na niškom gradskom konkursu i delo je arhitekata Aleksandra Slavkovića i Dejana Miletića. Od pristiglih 10 idejnih rešenja, dvojica arhitekata su po oceni žirija imali najbolje za one namene koje je Grad Niš odredio. Kako je predstavljeno, imaće veliki plato koji okružuje deo u obliku kocke, u kome će biti smešten amfiteatar sa oko 1.850 mesta, galerijski prostor i još dve sale. Tu će biti i kafić, sobe za smeštaj, dok je iznad planirano da bude vidikovac. Ispod amfiteatra biće pomoćne prostorije i parking sa oko 240 mesta.

 

Izvor: juznevesti.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>