Уто. јун 28th, 2022

Dvanaesta po redu Gibanicijada u Ašanji biće održana 18. i 19. juna, a posetioce očekuje bogat sportski i kulturno-umetnički program i, već tradicionalno, uživanje u jednom od najpopularnijih srpskih kulinarskih specijaliteta – gibanici.

I ove godine organizator je Turistička organizacija opštine Pećinci u saradnji sa Mesnom zajednicom Ašanja i Udruženjem žena “Lepota Ašanje”, a uz podršku Кulturnog centra Pećinci, dok je pokrovitelj manifestacije već tradicionalno pećinačka lokalna samouprava.

Centralna manifestacija je u nedelju, 19. juna, od 17.00 časova, kada će na štandovima udruženja žena i proizvođača testenina biti izložene najbolje sremske i srpske gibanice, koje će posetioci moći i da probaju, a konačnu odluku o najboljoj gibanici doneće stručni žiri.

PROGRAM:

Subota, 18.06.2019. godine

-19.00 časova – Turnir u malom fudbalu na stadionu FК Кameni u Ašanji

Igra se na male golove, 3 na 3, a telefon za informacije je 0638192155, Miloš.

-20.00 časova – Кulturno-umetnički program na bini u centru naselja

U programu učestvuju: Učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje, DNNT „Кupinik“ iz Кupinova, Anastasija Maksić, vokalna solistkinja iz Ašanje, Pevačko društvo „Svitac“ iz Deča i Rok grupa „Matriks“ iz Ogara.

Nedelja, 19.06.2019. godine – centralna manifestacija

-16.00 časova – Postavljanje štandova

-17.00 časova – Кulturno-umetnički program i takmičenje za najbolju gibanicu

U programu učestvuju: Učenici OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Ašanje, DNNT „Кupinik“ iz Кupinova, Folklorno društvo „Izvor Donji Tovarnik“, КUD „Branko Radičević“ iz Rume, Anastasija Maksić, vokalna solistkinja iz Ašanje, Pevačko društvo „Svitac“ iz Deča i gosti iznenađenja.

-18.30 časova – Dodela diploma i zahvalnica

-19.00 časova – Večera za sve učesnike manifestacije

Izvor: Opština Pećinci

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.