18. Međunarodna smotra arheološkog filma u Beogradu organizovana od strane Narodnog muzeja u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu, jednim od glavnih promotera još od prvog izdanja, i drugim značajnim kulturrnim institucijama u Srbiji i u svetu prisutnim u srpskom glavnom gradu, odvijaće se od 23. do 30.
marta tekuće godine. Stručnjacima u ovoj oblasti i strastvenim ljubiteljima Smotra pruža mogućnost da upoznaju najnoviju produkciju u oblasti arheologije i srodnih disciplina. Italijanski institut za kulturu u Beogradu učestvuje na 18. Međunarodnoj smotri arheološkog filma dajući finansijsku podršku i promovišući predstavljanje tri dokumentarca na italijanskom jeziku sa titlovima na srpskom, koji su posvećeni raznim mestima i epohama bogate arheološke baštine Italije. Autori filmova stavili su svoja ostvarenja na raspolaganje Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu zahvaljujući dragocenoj saradnji sa gospodinom Dariom Di Blazijem i Fondacijom Muzeja grada Rovereta. Svi filmovi će biti prikazani u originalnoj italijanskoj verziji sa titlovima na srpskom jeziku.

Izvor: iicbelgrado.esteri.it

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>