51. Bitef svečano će biti otvoren 23. septembra u “Sava centru” dvadesetčetvoročasovnom predstavom “Olimp: u slavu kulta tragedije”, belgijskog reditelja Jana Fabra.
Prema rečima umetničkog direktora Bitefa, Ivana Medenice, predstava Olimp je nešto što se nikako ne treba propustiti. Medenica je objasnio da će publika dobiti narukvice, tako da će moći da ulazi i izlazi iz sale, a biće napravljen i “Bitef grad”, koji će obuhvatiti različite sadržaje.
U okviru 51. Bitefa biće niz pratećih aktivnosti, kao što je Bitef biblioteka, u okviru koje će biti promovisane knjige vezane za pozorište, kao i Radionica pozorišne kritike. Predsednica žirija ovogodišnjeg Bitefa je teatrolog Marija Ševcova, a članovi su kompozitor Draško Adžić, koreograf Igor Koruga, dramska spisateljica Ivana Sajko i pozorišna kritičarka Margareta Srnsen iz Švedske.
Na festivalu će biti i pedesetak stranih gostiju, uglavnom kritičara, direktora pozorišta ili dramaturga. 51. Bitef  će biti održan od 22. do 30. septembra pod sloganom “Epic Trip”.
Originalnom akcijom “Pokloni Bitef”, na Cvetnom Trgu u Beogradu, festival Bitef dobio je društveno odgovornu komponentu. Naime svi gosti neobične svečanosti mogli su da otkupe karte za predstojeći festival, a koje će iskoristiti studentiti umetničkih fakulteta.
Izvor: N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>