62. Međunarodni beogradski sajam knjiga će se održati na Beogradskom sajmu od 22. do 29. oktobra 2017. godine, pod sloganom „Ključ je u knjigama“, a zemlje počasni gosti su Nemačka, Švajcarska, Lihtenštajn i Austrija. U fokusu ovogodišnjeg Sajma knjiga će biti savremena književnost nemačkog govornog područja. Ove godine Beogradski sajam slavi 80 godina postojanja i nastoji da svake godine sve više napreduje sa željom da „Sajam knjiga učini dosutpnim svim ljubiteljima knjige, ali i onima koji će to tek postati“. Ove godine Sajam knjiga se prostire na više od 30.000m2 izložbenog prostora i od 25. do 29. oktobra na Beogradskom sajmu takođe održati 48. Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava i Sajam informisanja, komunikacija i marketinga „Media market“.

U fokusu ovogodišnjeg programa Sajma knjiga su tribine, tematske izložbe, promotivni programi, ali i značajne godišnjice, počev od 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog, sećanje na pesničke žrtve Velikog rata – 100 godina od smrti Disa i Bojića, 150 godina od smrti Šarla Bodlera, do 50 godina romana „ 100 godina samoće“. Program „Gosti u fokusu“ u okviru kojeg će gosti biti ruski pisac Jevgenij Vodolaskin i nemački pisac Marsel Bajer, zatim programe „Razgovori na platou“, „Festival na sajmu: Literatura evropskog Mediterana“, „Odjeci srpske književnosti“ u okviru kojeg će gosti biti nemački slavisti, kao i program „Izdavačke tačke“ i dečiji program.

Školski dan 62. sajma biće četvrtak 26. oktobar, a Sajam knjiga je otvoren za posetioce u nedelju 22. oktobra od 10 časova.

 

Izvor: www.sajamknjiga.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>