Nizom aktivnosti u Beški i Inđiji, u organizaciji Društva srpsko-grčkog prijateljstva Beška, tokom septembra i oktobra 2018. god. održaće se peti Dani Danice Jovanović, počev od 11. septembra.11.septembra Sveta arhijerejska Liturgija (sa početkom u 9 i 30 časova) svečani parastos i Litija sa priredbom u organizaciji Društva srpsko-grčkog prijateljstva Beška i OŠ „Braća Grulović“ u Beški u spomen mučenički stradalim Beščanima 1914.god. U sklopu sveopštih obeležavanja jubileja Velikog rata, Svetu arhijerejsku Liturgiju i parastos će služiti NJegovo Preosveštenstvo, episkop sremski, g.Vasilije sa sveštenstvom uz prisustvo zvaničnika Opštine Inđija, kao i posebnih gostiju i blagovernog naroda. Nakon Litije i kraće priredbe, uvaženi gosti su pozvani na ručak u restoran Park, u Beški.
Istoga dana u Memorijalnoj sobi Danice Jovanović (u Domu kulture „Branko Radičević“) i prostorijama škole održavaće se interaktivni časovi u spomen završetka Velikoga rata i sećanja na intelektualnu elitu i mučenike u Beški stradale 1914. god. – protojereja Svetozara Dujanovića, akademsku slikarku Danicu Jovanović i dr.

12. septembra u 19 h prikazivanje filma reditelja g. Gorana Vukčevića o Arčibaldu Rajsu uz rediteljevo prisustvo, u Plavoj sali Doma kulture u Beški.

29. septembra Svečana akademija u 19 h i dodela nagrada deci za najbolje radove na konkursu koje raspisuje Društvo srpsko-grčkog prijateljstva Beška i OŠ „Braća Grulović“ iz Beške. Akademija će biti u Domu kulture „Branko Radičević“ u Beški.

06. oktobra u 19 h promocija knjige „Male priče Velikoga rata“ g. Bogojevića, u Plavoj sali Doma kulture, u Beški.

17. oktobra u 20 h koncert „Svetlana Spajić kvartet“- a u organizaciji našeg Društva, a uz podršku Kluba za negu nauke i kulture „Milutin Milanković“ iz Inđije. Koncert će biti održan u Kulturnom centru, u Inđiji. Pored toga u holu i maloj sali Kulturnog centra biće retrospektiva najboljih dečijih radova sa konkursa o Danici Jovanović iz perioda od 2014. god do danas.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>