U četvrtak i petak, 21. i 22. februara od 20.00, biće organizovani Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji.Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji počinju na Beogradskom sajmu kada će u okviru Sajma turizma biti održan forum o razvoju pokloničkog turizma.

Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji počinju na Beogradskom sajmu kada će u okviru Sajma turizma biti održan forum o razvoju pokloničkog turizma. Na Beogradskom sajmu 22. februara biće otvoren festival pravoslavne kuhinje, na kome će biti predstavljena tradicionalna jela ruskih manastira. U okviru kulturnog programa ove manifestacije, 21 februara od 20.00 u Ruskom domu biće otvorena jedinstvena izložba pravoslavnih i umetničkih zanata i rukotvorina iz Rusije. Svečano veče 21. februara završava se Gala koncertom klasične muzike u izvođenju najboljih učenika muzičkih škola u Rusiji, laureata sveruskih i međunarodnih takmičenja. U petak, 22. februara, u Ruskom domu biće održana i konferencija posvećena kulturno-istorijskim osnovama rusko-srpskih odnosa.

Izvor: danubeogradu.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>