Dobrodošli na XIX “FUTOŠKU KUPUSIJADU” u okviru koje se održavaju IX “Susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije” i Festival “Terra Madre Srbije” Slow Food pokreta. Ovogodišnja 19. “KUPUSIJADA ” će se održati u petak 2. u školi i subotu 3. novembra u centru Futoga. „FUTOŠKA KUPUSIJADA“ predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svog redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu. Na manifestaciji „Futoška kupusijada“ promovišemo projekat FUTOŠKI KUPUS – BREND SRBIJE, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa. Za razliku od svih drugih kupusijada na kojima se prikazuju razne vrste hibridnih sorti kupusa, Futoška kupusijada je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini. Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad. Organizatori manifestacije su:
• MZ Futog
• Kulturni centar “Mladost”,
• Udruženje “Futoški kupus”,
• Poljoprivredna škola sa domom učenika Futog

Ove godine program KUPUSIJADE traje dva dana – u petak 2. u školi i subotu 3. novembra, i po običaju prvi dan posvećen je najmlađima.

Izvor: facebook.com/events

One thought on “XIX “Futoška kupusijada” 2018.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>