Internacionalni JazzFest u Kragujevcu biće odrćan 5. i 6. septembra u Zastavinoj bašti od 20h. Usled pandemije COVID19 ovogodišnje izdanje IJFK po prvi put predstaviće Vam se u novom terminu i na otvorenom. I sa novim, sjajnim izvođačima. U glavnom programu XXI IJFK – a nastupiće:

subota 05. septembar 2020. godine

Max Kochetov Quintet, Ukrajina – Srbija

Lisa Hofmaninger & Judith Schwarz Duo – Austrija

Go Ali Soko, Srbija

nedelja 06. septembar 2020. godine

Damir Imamović / Sevdah – Takht, Bosna

Vasil Hadžimanov Band, Srbija

Koncept pratećeg programa zasnovan je na simbiozi jazz baleta i scenskog kostima modne dizajnerke Marine Ilić. Na više lokacija u gradu – u Velikom parku, na trgu ispred Prve gimnazije i u pešačkoj zoni najavu glavnog i pratećeg programa Festivala pratiće promocija kreativnih industrija, važnih za potpuni umetnički nastup. U džez kostimima, na javnim površinama tokom celog dana, u celom Kragujevcu, koreografski elementi i scenski kostimi uvešće vas u svet džeza. Cilj pratećeg programa je promocija svih segmenata umetnosti koje su sastavni deo kreativnih industrija. Na otvaranju glavnog programa IJFK-a, scenski kostim specijalno dizajniran i pravljen za ovaj performans, predstaviće balerine iz „Aplauza“ uz jazz koreografiju. Tokom trećeg festivalskog dana publika će imati priliku da vidi više modnih kreacija dizajniranih za različitu vrstu scenskog nastupa, a devojke će simbolično nositi vizire u skladu sa aktuelnom sutuacijom izazvanom Kovidom 19.

Izvori: facebook.com/JazzFestKragujevac i ijfk.info/festival-2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>