U petak, 09. novembra 2018. godine u Galeriji Kuće Vojnovića u Inđiji, sa početkom u 19.00 časova, biće otvorena samostalna izložba grafika “Devla Devla” autorke Vanje Ignjac.
Vanja Ignjac rođena je 1992. godine u Novom Sadu. Srednju umetničku školu za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu završila je 2011. godine. Diplomirala je 2017. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na katedri za grafiku u klasi profesora Radovana Jandrića. Nagrađena je za najuspešnijeg studenta na katedri grafike u generaciji 2013-2017. godine. Master studije upisuje 2017. godine, modul: grafika, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Doktorske studije upisuje 2018. godine na istom fakultetu. Priredila je nekoliko samostalnih i učestvovala na više kolektivnih izložbi. “Devla Devla” je serija koju sačinjava 12 grafika, izvedene u tehnici linorez. Kolorit grafika je crnobeli i nastale su tokom 2017. godine.  “Devla Devla” je serija radova koja opisuje Romsku kulturu, njihovu strast, strast i ljubav ka plesu i muzici. Kroz seriju radova se propliće hrišćanstvo. Čitava serija bogata je floralnim motivima, crnobelim kvadratima i figuracijom. Izložba će za posetioce biti otvorena do 21. novembra 2018. godine, radnim danima od 10.00 do 19.00 časova. Ulaz na izložbu je slobodan.
Izvor: facebook.com/events

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>