U ponedeljak, 22. aprila, u 20 časova, u Galeriji SULUV biće otvorena izložba “Pink and Red” Vanje Novaković. Izložba će trajati do 3. maja 2019. “Pink and Red” otvara uvid u savremene procese materijalizacije kao i u problematike poimanja originalnosti koje pokreće pojava digitalnih tehnoIogija. Radovi ispituju odnos digitalnog i tradicionalnog procesa slikanja, osvrću se na materijalizaciju digitalnog i ispituju šta je original i kako original prepoznajemo?… Autorka za osnovu uzima digitalnu skicu koju reprodukuje u različiim medijima kako bi ukazala na neuhvatljiv original u savremenom dobu, a samim tim i na razliku između njega i reprodukcije.

BIOGRAFIJA
Diplomirala na Katedri za nove likovne medije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Kroz radove preispituje konstrukcije identiteta u medijskoj i internet kulturi kao i ženski identitet kroz lično iskustvo. Takođe, istražuje mogućnosti multipliciranja i reprodukcije koje su digitalni mediji omogućili i odnos digitalnog i analognog. Održala je pet samostalnih izložbi i učestvovala na mnogim grupnim od kojih su neke nastale u okviru internacionalnih projekata na kojima je razmenjivala iskustva i ideje sa drugim učesnicima. Nagrađena „Dragan Rakić“ nagradom za najbolji rad iz predmeta Digitalna slika i oblasti novih likovnih medija 2018. godine. Učestvovala kao koautor projekta “ID PLACES” u Kulturnom centru Srbije u Parizu u martu 2019. godine sa Lukom Stojanovićem, Jelenom Gajinović i Tijanom Jevrić. Trenutno na master studijama na Katedri za Nove likovne medije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Član Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine.

Izvor: facebook.com/events/311543733070882/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>