Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“  iz Inđije, raspisalo je konkurs za ovogodišnje izdanje „Short cut“ festivala koji je planiran za 31. avgust i 1. septembar 2019. godine.  Na festivalu se prikazuju kratki igrani, dokumentarni , eksperimentalni  i animirani filmovi. Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora tako je okrenut i autorima iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života. Javni poziv za takmičarski deo  „Short cut” festivala je od 1. maja do 5. jula. Pristigle radove pregleda selektorska  komisija koja neće uzimati u razmatranje radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

PRAVILA UČEŠĆA

– Film ne sme da traje duže od 15 minuta

– Film ne sme biti proizveden pre 2017. godine

– Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u službi promocije

– Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma

– Autori čiji filmovi budu selektovani za festival potrebno je da dostavie: popunjen formular, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) a najkasnije do 10.08.2019. na mail shortcutfest@gmail.com.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kaetegoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju, turizam i prva nagrada za kategoriju živor, nagrada za animirani film, Gran-pri festivala kao i specijalna nagrada za poseban utisak.

KONKURS ZA FOTOGRAFIJU

Organizatori „Short cut“ festivala u okviru pratećeg programa organizuju izložbu fotografija pod nazivom „Objektiv(n)i“,  te ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na mail shortcutfest@gmail.com sa naznakom za foto konkurs “Short cut”, od 01. maja, do 31. jula 2019. godine. Više informacija o festival i načinu prijavljivanja na sajtu : www.shortcutfest.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>