Završnica ovogodišnjeg „Kaleidoskopa kulture“ u Novom Sadu, biće postavljanje skulpture „Kju“ 29. septembra, u 19 časova na platou kulturne stanice Svilara.

Skulptura je isklesana od čuvenog aranđelovačkog mermera, u saradnji sa Smotrom umetnosti „Mermer i zvuci,“ a na njoj su radila četiri umetnika, predstavnika tri Evropske prestonice kulture. Događaj počinje u 18.30 sati kada će posetioci imati prilike da uživaju u muzičkom programu, a pre samog otkrivanja skulpture, biće emitovan kratak film o procesu rada na skulpturi. U kulturnoj stanici Svilara, nakon otkrivanja skulpture, publika će moći da pogleda video izložbu u organizaciji Smotre umetnosti „Mermer i zvuci“ uz stručno vođenje, kao i da razgovara sa umetnicima koji su radili na skulpturi. Projekat „Kju“ je nastao kao autorska i umetnička ideja Danila Vuksanovića i Luke Kulića, koja je razvijana u saradnji sa Udruženjem građana Podbare „Almašani,“ sa ciljem da se podstakne praksa aktivnog prisustva savremene skulpture u Novom Sadu.

Izvor: culturama.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>