Najstarija, najduža i najveća, međunarodna, sportsko – rekreativna, turistička, kajakaška regata na svetu TID (Tour internacional Danubien) u utorak, 31. jula stiže u Stari Slankamen, jedno od 12 etapnih mesta u Srbiji.

Organizator 63. po redu TID regate kroz Srbiju je Kajakaški savez Srbije uz pomoć gradova, opština i turističkih organizacija naselja kroz koja prolazi. Tradicionalan doček učesnika regate u Starom Slankamenu kao i prethodnih godina organizuju Opština Inđija, Turistička organizacija opštine Inđija i Specijalna bolnica „Dr Borivoje Gnjatić“ iz Starog Slankamena. Za učesnike su obezbeđeni prostor za postavljanje šatora u dvorištu banje, osnovni uslovi za boravak i dva obroka, a organizovani su pešačka tura obilaska naselja, zvanični sastanak domaćina sa predstavnicima zemalja učesnica i prigodan prateći program. Ove godine očekuje se oko 130 kajakaša iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Švajcarske, Holandije i Srbije koji će za 75 dana preći put dug 2.515 km. Učesnici su osobe različitih uzrasta oba pola, ali ipak zbog dužine trajanja regate i slobodnog vremena najviše su zastupljeni stariji učesnici, profesori, studenti i oni koji u ovom periodu nemaju obaveze, kao i pravi ljubitelji zdravog načina života, boravka u prirodi, a naročito na vodi.

Izvor: TO opštine Inđija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>