Суб. сеп 24th, 2022

Naslovna

U današnje vreme, vreme modernizacije i tehnološkog napretka, kada stara zanimanja nestaju, a rađaju se nova, emisijom „Stara radionica“ pokušali smo dočarati ono prošlo vreme. Vreme kada se sporije i mirnije živelo. Kada su ljudi više cenili sebe, prijatelje i porodicu. Kada su se proizvori radili iz ljubavi, i pravljeni su da traju.

 

Budite fini i dozvolite drugima da budu fini prema vama. Emisija „Bonton“ pokušava da oživi ona lepa pravila ponašanja koja su pomalo zaboravljena u modernom svetu. Bonton u svakodnevnom životu, na internetu, ulici, u restoranu, uz poruku da biti fin ništa ne košta.

Nažalost prošla su vremena kada se sa putovanja slala razglednica. One reči „Pozdrav iz...“ nekad smo slali porodici, prijateljima i poznanicima. Emisija „Razglednica“ pokušava da dočara taj zaboravljeni duh, koristeći modernu tenologiju. Video „Razglednica“ pružiće Vam na dlanu kadrove iz Srbije i inostranstva, koji će Vam približiti gradove i  zemlje u kojima niste bili.

Svi smo se ponekad zapitali zašto se naš grad zove tim imenom i kad je osnovan. Šta znači ime reke u našoj blizini, ili zašto se planina na kojoj boravite zove baš tako.  Emisija „Otkrivamo“ priča o interesantnim podacima vezani za geografska porekla, porekla imena, nastanku mesta i tajnama koja oni kriju.

Konj je čovekov veliki prijatelj. Ova plemenita životinja je vekovima služila ljudski rod. Nažalost uz putovanja i rad, čovek  je konje koristio i za rat. Emisija „Kaskanje“ pokušava da oživi ljubav prema ovim divnim bićima, i prijateljima. Pokušaćemo da pronađemo dobre ljude širom zemlje koji su prepoznali onu divnu stranu ovih plemenitih životinja, i to prenesemo u Vaše domove.  

Nema čoveka koji se nije zapitao kako je nešto nastalo. U emisiji „Kako nastaje“ pokušaćemo da odgovorimo na to pitanje, i otkrijemo tajne proizvodnje. „Kako nastaje“ prati proizvod od sirovine, do gotovog proizvoda.

TELEVIZIJA
TV – TK glavni cilj formiranja ovog kanala je promocija i razvoj svih segmenata turizma, kako hotelskog i banjskog tako i agro, sportskog, vinskog, gastronomskog, ekološkog, istorijskog i dr.
FESTIVAL KRATKOG FILMA
Revija kratkomertažnih filmova „Short cut” je kulturno-edukativni projekat koji se sastoji od festivalskog dela odnosno revije kratkih filmova i izložbe fotografija na temu koja se svaki put menja ali se odnosi na film.
PRODUKCIJA
Udruženje za medijsku afirmaciju „MAT“ bavi se produkcijom, dokumentarnog i promotivnog filma.
EDUKACIJA
Udruženjeza medijsku afirmaciju „MAT“ organizuje edukacije iz oblasti novinarstva, snimanja, fotografisanja i montaže.

KONTAKT
Tržni centar „Sloboda“
Novosadski put
Inđija 22320
email: turistickikanal@gmail.com