Internet portal “European Destinations”, koji radi u saradnji sa Evropskom komisijom, svrstao je “Novosadski Winterfest” među najbolje božićne markete na Starom kontinentu, i to nakon tri godine.“Winterfest’ u Novom Sadu, drugom po veličini gradu u Srbiji i prestonici pokrajine Vojvodine prvi je i najstariji božićni market u ovoj zemlji. Od 2016. godine “Winterfest” privlači veliki broj posetilaca iz drugih delova Srbije, kao i zemalja regiona. Raspevana jelka postala je simbol i najveća atrakcija festivala, što su potvrdili i iz organizacije, rekavši da na njoj svakog dana nastupaju horovi dece i odraslih iz cele Vojvodine. Kako je reč o multikulturnoj pokrajini, horovi pevaju na 10 različitih jezika (srpski, mađarski, slovački, rusinski, hrvatski, ladino, jidiš, engleski, nemački i ruski) – objavio je sajt www.europeanbestdestinations.com. Oko 50 drvenih kućica smešteno je u istorijskom centru Novog Sada, na Trgu slobode. Tu je i “Igraonica sa slamom” u kojoj se gradska deca željna prirodnih materijala bezbrižno igraju. Posle 30 godina, organizatori “Winterfesta” vratili su na ulice Novog Sada i fijakere – zaključili su oni.Što se tiče regiona, advent u Zagrebu nekoliko godina je po izboru ovog sajta bio najbolji evropski božićni market, što je hrvatskoj prestonici donelo veliki turistički bum u ovom delu godine, što bi moglo da se očekuje i kod nas. Da je tako, svedoče i podaci iz 2018. godine, prema kojima je Novi Sad treća destinacija u svetu za 2019. godinu.

Izvor: utnv.org
Pored toga, sajt preporučuje hotelski smeštaj u Novom Sadu, kao i ture po Vojvodini i u Beogradu, što utiče na podizanje turističke ponude, ne samo na jedan grad, već i na celu zemlju, o kojoj se dodatno čuje i priča.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>