Početak Bitefa biće pomeren sa polovine na kraj septembra i početak oktobra, Sajam knjiga ostaje u uobičajnom terminu u poslednjoj nedelji oktobra, Bemus će, umesto u oktobru, biti održan u prvoj nedelji novembra, a Beogradski Džez festival će, umesto u poslednjoj nedelji oktobra, biti održan u decembru, rekao je gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, za Tanjug.

Karl je objasnio da je namera gradskih vlasti da svi festivali i manifestacije zakazani za drugu polovinu godine budu i održani, ukoliko epidemija korona virusa u Srbiji i svetu bude pod kontrolom. Karl je dodao da će odloženi Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, popularni Martovski festival, biti održan početkom septembra. Prema njegovim rečima, treba voditi računa o međunarodnom karakteru pobrojanih manifestacija i festivala u Beogradu. „Kako se budu otvarali Evropa i svet, dolaziće do razmene programa i prisustva važnih umetnika iz inostranstva na šta je beogradska publika navikla“, kazao je Karl. Prošle nedelje je na inicijativu Sekretarijata za kulturu grada Beograda održan sastanak direktora svih beogradskih pozorišta. Karl je organizovao taj sastanak i zajedno sa čelnim ljudima beogradskih teatara osmislio bogat pozorišni program tokom leta u Beogradu. Gradski sekretar za kulturu napominje da se u Beogradu po evropskim standardima dosta ulaže u kulturu.

Izvor: b92.net/kultura

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>