U petak, 18. septembra, na livadici pored jezera u Dunavskom parku, hor, orkestar i solisti opere Srpskog narodnog pozorišta, izvešće Mocartovu operu za decu “Čarobna frula,” u 13 i 15 časova.

Čarobna frula SNP-a je posebna zato što publika učestvuje u predstavi, prepuštajući se uživanju u operskim arijama i koreografijama koje izvode solisti i članovi Hora, u muzičkim bravurama Orkestra, predvođeni maestrom Jevtićem, vrcavom humoru naratora, maštovitoj scenografiji, koji će dočarati ovu operu. Mocartova muzika očarava publiku svih generacija, objašnjava direktor opere, Aleksandar Stankov… Opera za decu nije nova pojava u svetu, ali pokazuje trend kojim ide Opera Srpskog narodnog pozorišta – edukovati opersku publiku od malih nogu. Istraživanja pokazuju da roditelji koji podstiču izloženost svoje dece raznovrsnim melodijama pružaju mališanima priliku da razviju osnovne muzičke sposobnosti. To prepoznaje i kompanija Univerexport koja će pre i posle predstave slaviti rođendan u parku uz sokiće i čokoladu za publiku. Svi zajedno poručuju: „Prizovimo bajku! Muzikom!“ Program se izvodi na srpskom jeziku, a vreme trajanja ove operske avanture je sat vremena.

Izvor: culturama.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>