18. Međunarodni festival kratkometražnog filma “Filmski Front“, koji se ove godine održava pod sloganom “Nema nade, samo dobri filmovi”, otvorio je konkurs za stvaraoce kratkometražnih filmova iz celog sveta.

Konkurs će trajati do 31. avgusta i obuhvata dve takmičarske selekcije: Međunarodna i Srbija/region selekcija. Festival će uzeti u obzir filmove koji su eksperimentalni, igrani, animirani i dokumentarni, premijerno prikazani posle 1. januara 2019. godine i čije trajanje ne prelazi 30 minuta. Prijavljivanje se odvija putem platforme FilmFreeway, a sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu Festivala. Direktorka festivala Nina Latinović poručuje da “ulazak u svet punoletstva ne znači odbacivanje tinejdžerskih snova, već odbacivanje nade da će se oni ostvariti sami od sebe“. Osamnaesto izdanje festivala “Filmski Front“ biće održano u oktobru mesecu, a posetiocima će ponuditi program koji neguje i afirmiše autorski umetnički izraz, dajući prednost eksperimentu i filmovima koji imaju težnju da pomere granice filmskog jezika. Primarni cilj festivala je i ove godine afirmacija mladih filmskih autora i kratke forme sa akcentom na filmove iz Srbije i regiona.

Izvor: culturama.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>