U Lovačkom domu u Donjem Tovarniku, održana je edukativna radionica “Poslovanje u seoskom turizmu Vojvodine”, u organizaciji Turističke organizacije Opštine Pećinci.

Radionica je deo projekta koji je pokrenula Turistička organizacija Vojvodine sa ciljem podizanja kvaliteta usluga koje se nude u ruralnom turizmu Vojvodine. Edukativnu radionicu je otvorila Ljubica Bošković, v.d. direktora TO Opštine Pećinci, koja je istakla da je turistička ruta kroz opštinu Pećinci jedna baza, koju svi zainteresovani, vredni i inventivni građani mogu da nadograde i obogate novim sadržajima. Predavač na radionici “Poslovanje u seoskom turizmu Vojvodine” bio je dr Miloš Ćuruvija iz Novog Sada, a učesnici su pokazali veliko interesovanje za sve teme, posebno za konkurse, projekte i načine finansiranja i realizacije njihovih ideja. Dogovoreno je da se u bliskoj budućnosti održi još jedna radionica – obuka za pisanje projekata i apliciranja na pokrajinske, republičke, ali i evropske fondove. Aktivno učešće na radionici su uzeli učenici III i IV razreda srednje škole „Milenko Verkić Neša“ iz Pećinaca, predvođeni profesorkom Biljanom Katić, predstavnice svih 7 pećinačkih udruženja žena, ali i drugih udruženja građana sa teritorije opštine Pećinci, preduzetnici, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, potencijalni pružaoci usluga u ruralnom turizmu i drugi.

Izvor: www.pecinci.org

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>