Šetalište u Pećincima danas je bilo stecište narodne tradicije, folklora, muzike i zabave, tokom manifestacije „Ulica dobrih vibracija“. Organizator, Kulturni centar Pećinci, pripremio je bogat program u susret pećinačkoj slavi, a dan je bio rezervisan samo za dobre vibracije.

Manifestacija je započela tradicionalnom etno postavkom preko 35 udruženja žena pod nazivom „Kolači naših baka“, tokom koje su ljubitelji ukusnog zalogaja i poštovaoci narodne tradicije bili u prilici da vide i probaju kolače koje su nekada pravile naše bake, kao i da na izloženim štandovima udruženja pogledaju neprocenjive rukotvorine ovih žena.
Na pećinačkom šetalištu posetioci su takođe biti u prilici da posete štandove proizvoda malih privrednika, kao i da prisustvuju takmičenju ekipa u pripremanju kotlića, u organizaciji pećinačkog Saveta mesne zajednice.
Sve je upotpunio bogat kulturno-umetnički program članova folklornih društava iz cele Srbije i inostranstva. Bez obzira na kišu koja je počela da pada, dobre vibracije su preplavile sve prisutne kojima vreme ne može pokvariti raspoloženje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>